Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nisu evidentirana kršenja zabrane rada ugostiteljskih objekata i hotela

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) KS, od stupanja na snagu djelimičnog lockdowna u Kantonu Sarajevo koji će trajati do ponedjeljka u 07.00 sati, provodeći kontrole pojačanog inspekcijskog nadzora, do sada nisu evidentirali kršenje zabrane rada kod ugostiteljskih objekata i hotela kojima je Odlukom Vlade KS obustavljen rad tokom vikenda.

U ranim jutarnjim satima inspektori su po nalogu direktora Uprave i glavne inspektorice Inspektorata sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu, izvršili inspekcijski nadzor u ugostiteljskom objektu Metropolis u TC SCC, koji je po navodima nekih portala jutros bio otvoren, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da gosti u objektu nisu zatečeni, već uposlenici koji su vršili prethodno najavljeno generalno čišćenje objekta, što je potkrijepljeno i fotodokumentacijom.

Inspekcijski nadzori s ciljem kontrole poštivanja zaključka Vlade KS, kao i naredbi i preporuka kriznih štabova su u toku u svim općinama Kantona Sarajevo, pri kojima asistenciju inspektorima pružaju policijski službenici MUP-a KS.

Iz KUIP-a napominju da od inspekcijskih nadzora nisu izuzete ni djelatnosti na koje se donesena zabrana rada ne odnosi, te su s tim u vezi tokom pojačanih vikend kontrola inspektori u KS izvršili više od 400 inspekcijskih nadzora i do sada, radi utvrđenih nepravilnosti, izdali 55 rješenja o otklanjanju nedostataka, te 31 prekršajni nalog u iznosu od 61.500 KM, najčešće trgovinama i prijevoznicima javnog gradskog prijevoza.

Utvrđeni nedostaci odnosili su se na nepoštivanje naredbi i preporuka vezanih za nedostatak covid redara, nepravilno ili nenošenje maski, nedostatak dezinfekcionog sredstva i istaknutih preporuka i oznaka, nedostatak dezobarijere, kao i prekobrojnost kupaca.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više