Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI

Novalić razriješio dužnosti savjetnika Muhameda Gurbetu

Federalni premijer Fadil Novalić razriješio je danas s mjesta savjetnika Muhameda Gurbetu nakon informacija iznesenih u javnosti vezanih za njegovu osuđujuću prošlost.

– Nikad nisam bio upoznat s tim da je on osuđen, a jednostavno nisam ni posumnjao, jer je on čak dostavio i uvjerenje Suda sa pečatom i potpisom kojom se naglašava da nije osuđivan. Uradio sam ovo nakon današnjih saznanja iz predostrožnosti, jer Vlada FBiH nema nadležnosti da provjerava zvanične dokumente iz pravosudnih institucija. Gurbeta od danas više nije moj savjetnik – kazao je federalni premijer.

U zvaničnoj dokumentaciji koju je Gurbeta dostavio nalazilo se i Uvjerenje izdato od  Općinskog suda u Sarajevu u kojem je navedeno da pred sudovima na području Bosne i Hercegovine protiv njega nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno nije potvrđena optužnica kao i da nije izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo sa propisanom kaznom zatvora do pet godina ili novčanom kaznom kao glavnom kaznom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Povezani članci

Novalić najavio stečaj Aluminija: Lažni podaci plaše ulagače

E.H

Novalić: Trebaju nam zdravi rudnici, bojazni za rudare nema

E.H

Novalić: Neki članovi Vlade mogli bi ostati u idućem mandatu

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više