Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Oglasilo se Tužilaštvo KS o ulasku na KCUS: Provjeravamo radi li se o krivičnom djelu protiv zdravlja ljudi

Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, kažu iz Tužilaštva KS.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, danas su se oglasili o pretresu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ova institucija, potvrdila je da je formirala predmet.

– Nakon što je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila pismo menadžmentu ove ustanove,  u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucije u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi. Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. S obzrom na fazu predmeta, trenutno ne možemo govoriti o detaljima- rečeno je iz Tužilaštva KS.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više