Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

PISMA ČITATELJA: Postoji li itko u ovoj državi tko je na strani građana?

ŽEPČE – Ovom prilikom pišem kao jedan običan građanin, što i jesam u cilju da će neko shvatiti i izvući neki zaključak iz ove moje priče koja se desila unazad tri dana.

Naime, kupio sam vozilo Opel Zafira 2001.g., koje je uvezeno iz Njemačke, ocarinjeno, homologacija i sve ostalo završeno s urednim papirima. Na Carinskoj ispostavi Tuzla dobijete kopiju ovjerenu – vjerodostojnu originalu, a orginal računa Carina zadržava za sebe, iz nepoznatog razloga (za sada).

Dalje, kada sve to završite, ako pripadate Općini Žepče, kao ja, nažalost, dođete u CIPS za registraciju vozila, gdje vas tako na ružan i grub način odbiju i kažu vam: “Eto ti tvoji papiri, traži original od Carine” .

Odete ponovo u Tuzlu iz Žepča na carinu, gdje kažu: ”Kako ih nije stid (CIPS ŽEPČE) da neće da prihvate naš dokument nikome, mi nedamo orginal nikome”.

I što vi gospodo građani mislite o svemu ovome, koje će vas nedaj Bože ista sudbina zadesiti? Dali ste mnogo novca za vozilo, za uvoz, za sve pi.de materine i na kraju imate regularno auto sa svom dokumentacijom koje ne žele u Žepču u CIPSU registrirati?? Jel’ postoji u ovoj državi iko ko stoji na strani građana i da poduzme nešto u vezi ovoga jer nažalost nisam jedini slučaj!Svi sjede u svojim foteljama i džaba primaju hiljade i hiljade …..Dokle više taj bezobrazluk?

S poštovanjem,

Vaš čitatelj Adnan Pivić iz Žepča

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više