Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Počinje suđenje pripadnicima Ravnogorskog četničkog pokreta

Lečić je optužen da je na Trgu u Višegradu pjevao uz gusle pjesmu kojom se veliča četnički pokret, a koja u tekstu izražava prijetnju ili nasilje

Pred Sudom BiH danas će početi suđenje trojici pripadnika Ravnogorskog pokreta koje optužnica tereti da u martu 2019. godine na području Višegrada izazvali i raspirivali nacionalnu i vjersku mržnju.

 

Optuženi su Dušan Sladojević, Slavko Aleksić i Risto Lečić.

 

Prvobitno je početak suđenja zakazan za 21. april, ali je, kako su tada obrazložili u Sudu BiH, odgođen zbog rizika i okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa.

 

Trojici Ravnogoraca na teret je stavljeno da su 10. marta 2019. godine učestvovali na okupljanju u Višegradu u organizaciji Ravnogorskog pokreta otadžbine RS, a potom na lokalitetu Dobrunske rijeke, poznatom kao Draževina, u govorima veličali taj pokret i tako izazvali uznemirenost i strah stanovništva, naročito povratnika.

 

Lečić je optužen da je na Trgu u Višegradu pjevao uz gusle pjesmu kojom se veliča četnički pokret, a koja u tekstu izražava prijetnju ili nasilje.

 

Ročište je zakazano za 10 sati, objavljeno je na zvaničnoj stranici Suda BiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više