Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Radanović: Snimak sam dobila, snimljen je na javnoj površini

Suzana Radanović, majka stradalog banjalučkog mladića Davida, potvrdila je da će se sutra odazvati na poziv banjalučke policije, na ispitivanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Razlog je, kaže, audio-snimak, navodno, telefonskog razgovora banjalučkog patologa Željka Karana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a koji je Radanović jučer objavila na Facebook grupi „Pravada za Davida“.

Radanović je večeras rekla novinarima u Banjoj Luci da je taj snimak „dobila i nije ga ona snimala, jer da je stajala kraj Karana vjerovatno bi je primjetio“.

-To se desilo na javnoj površini pa neka gledaju šta će. Slomiti me neće, niti uplašiti – rekla je ona.

Navela je i da će, ako ih policija „otjera“ iz dvorišta pravoslavnog hrama, u kojem se okupljaju posljednjih večeri i pale svijeće za Davida Dragičevića,  otići ispred katoličke crkve ili džamije.

Policija, iako je bila u blizini, nije reagovala na večerašnje okupljanje članova grupe „Pravda za Davida“ ispred hrama Hrista spasitelja.

Ranije su upozorili da će, zbog činjenja prekršaja i kršenja zakona, zabraniti okupljanja grupe „Pravda za Davida“.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više