Fresh Press portal
Početna » Blog » Radončić: Moja poruka Konakoviću – to mora stati
BIH

Radončić: Moja poruka Konakoviću – to mora stati

radoncic-moja-poruka-konakovicu-to-mora-stati-konakovic-radoncic_5da9fd8d9df67
Fahrudin Radončić, lider SBB-a, kazao je za N1 kako je od šestorke koja u protekloj godini vodi Kanton Sarajevo, očekivao više pragmatičnih koraka na putu ka stvaranju novih vrijednosti.

– Vlast u KS je takva kakva jeste. Vidjet ćemo – poručio je Radončić na pitanje kakva će biti uloga i stav SBB-a u Vladi KS.

– Nećemo da se gospodin Konaković ponaša u dvostrukoj ulozi, kao predsjednik Vlade i parlamenta (Skupštine KS, op. a.) – rekao je Radončić.

SBB je strpljiv – ali:

– On je 600.000 KM personalno podijelio kome želi. Ne možemo izvlačiti novac građana, a da jedan čovjek arbitrira. Moja poruka Konakoviću je da to stane. To je za mene na ivici političke korupcije. Te su pare građani uplatili preko doprinosa. To mogu raditi agencije, komisije, ministarstva, a ne da jedan čovjek dijeli sredstva – izjavio je Radončić.

Istaknuo je kako je Nerminu Nikšiću, lideru SDP-a, rekao da će Vladi KS dati rok od godinu da se vidi taj konkretan doprinos vlasti u Kantonu Sarajevu.

– Konaković ili neko ima želju da poravna sve što je bilo iz SDA. Mi želimo da djelujemo korektivno, nemojte da smisao bude u kadrovskom smjenjivanju. Ne mogu učestvovati u harangi i rušenju ljudi. Mi imamo precizna stajališta, šta ćemo prihvatiti, a šta ne – poručio je.

Prva sarajevska transverzala nije razlog zbog čega je SBB u vlasti u KS.

– “Avazov” toranj ima pristup sa dvije strane, 600 garaža. Ovdje je generacija političara da pokažu šta mogu da urade. Savez za bolju budućnost tu je da napravi infrastrukturni posao, a da Vogošća bude bliža Mojmilu i Novom Gradu – poručio je Radončić.

Komentirao je Radončić i probleme u USK-ovom odjelu SBB-a, rekavši da s Bunićem ima kadrovski problem, a to je da je 40 ljudi imenovano na različite pozicije unutar vlasti, a da je SBB-ova kadrovska komisija utvrdila da 80 posto njih nikada nije bilo u SBB-u.

Kazao je i da nema lični niti bilo kakav problem s Bilsenom Šahman, Jasnom Duraković, ali i Damirom Arnautom, jer svaki SBB-ov poslanik ima pravo na svoja stajališta i da je stranka veoma širokogrudna tu.

– Sve što je Arnaut vama rekao, ja ću potpisati. Šahman i Duraković ne napuštaju stranku, nismo u svađi – poručio je Radončić za N1.

(Vijesti.ba / Avaz)

Povezani članci

Radončić: “Osveta zbog otkrića ilegalnih viza iz Pakistana je krenula”

E.H

Pernar podržao Radončića: “Oni nas žele sve skupa zamijeniti…”

E.H

Tko su kandidati za novog ministra sigurnosti BiH nakon odlaska Radončića?

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više