Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sarajevska policija kod Hadžića pronašla 224 migranta

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) i Službe za poslove sa strancima danas su nastavili provođenje mjera i radnji u skladu s Operativnim planom.

U toku akcije, na dvije lokacije na području općine Hadžići su pronađena 224 migranta i prevezena u Terenski ured za poslove sa strancima koji se nalazi u krugu Prihvatnog imigracionog centra Ušivak, radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

Dan ranije, 16. jula u ulici Valtera Perića, općina Centar, pronađeno je osam migranata, koji su, također, smješteni u Prihvatni centar Ušivak.

Zajedničko provođenje mjera i radnji ima za cilj sprečavanje i sankcionisanje svih oblika nezakonitog ponašanja migranata, njihovog smještaja kao i drugih aktivnosti vezanih za migrante…

Akcija se nastavlja i u narednom periodu, saopćeno je iz MUP-a KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više