Fresh Press portal
Početna » Blog » Skaka o šetnji sa princezom: Danas smo na neki način uprljali obraz!
BIH TOP VIJESTI

Skaka o šetnji sa princezom: Danas smo na neki način uprljali obraz!

5be3fade-f7c4-4d65-aeeb-3e2e0a0a0a82-skaka-preview

Grad je jako prljav. Mene to zaista iritira. Naše kuće i tradicija pokazuju da nismo prljavi. Danas smo na neki način uprljali obraz, kazao je za N1 gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

 

Švedska princeza Victoria i princ Daniel, u društvu Skake, prošetali su starim dijelom Sarajeva, posjetivši ovom prilikom Vijećnicu i Baščaršiju.

 

Kako je prošla šetnja gradom?

 

Jako mi je drago da smo imali priliku ugostiti važne i značajne goste. Bili smo domaćini u sarajevskoj Vijećnici gdje smo švedskoj princezi i princu pričali o njenom historijatu i uništenju tokom rata. I sama princeza je rekla kako je čula da je Sarajevo evropski Jerusalem. Nakon toga prošli smo standardnom rutom kojom smo obišli četiri važna hisotrijska objekta.

 

Kad vodite ovako važne goste Sarajevom, šta im pokažete, čega se posramite?

 

Grad je jako prljav. Mene to zaista iritira. Naše kuće i tradicija pokazuju da nismo prljavi. Kritikujem ljude koji su na čelu institucija odgovornih za čistoću grada. “Rad” i “Park” su dužni da Sarajevo drže čistim. Danas je Sarajevo izrazito prljav grad.

 

Kantonalna vlada kaže da je očistila grad?

 

Da li se vi slažete sa tom izjavom? Tokom šetnje sa princezom sam svjedočio da to nije tačno. Danas smo na neki način uprljali obraz. Pitanje čistoće je pitanje svih nas, ne moramo se pojedinačno optuživati. Krivi smo svi. Moraju biti jasne nadležnosti svih nivoa vlasti kako bi se znalo ko je odgovoran i ko se čime bavi.

 

Nedavno ste kazali kako 70 posto građana pozitivno ocjenjuje vaš rad i rad gradske administracije. Odakle vam ti podaci?

 

Radili smo istraživanje. Gradonačelnik nema dovoljno legitimiteta kada se bira indirektno i zato je važno da se bira direktno. Mislim da u ovom vremenu to nije realno da se dogodi, ali naša volja je da se borimo kako bi se u budućnosti gradonačelnik birao direktno, putem glasanja.

 

Dobili ste i priznanje za EYOF od Ujedninjenih nacija?

 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva i ja smo dobili priznanje UN-a i jako sma sretan što se u svjetskim krugovima prepoznaje važnost EYOF-a. Važno je da pokažemo da ova država nije država u kojoj stvari ne idu naprijed. Pokazali smo da sve strane mogu biti uključene i pokazali smo da smo spremni na dijalog i kompromis.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Povezani članci

Skaka darovao prvu novorođenu bebu u 2020. godini

E.H

Narod osramotio političare u Sarajevu: Više od 20.000 ljudi na stadionu Koševo izviždalo Dodika i Skaku…

E.H

Igrica koja je zapalila internet – Baka, Skaka i ostala mraka…

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više