Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Studenti sutra izlaze na proteste: Na rubu smo, ostajemo bez hrane

Udruženje studenata Studentskog centra je najavilo proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo za srijedu, 7. aprila, s početkom u 9 sati i 30 minuta.

– Godinama unazad nemaran odnos nadležnih je doveo do ruba, na kojem studenti ostaju bez hrane. Studentima JU “Studentski Centar” Sarajevo duguje oko 100.000 KM, zgrade i pored uvrštavanja na spisak projekta energetske efikasnosti u 2019. godini još nisu renovirane, godinama kanton ne plaća punu dotaciju JUSC-u pa su ulaganja u inventar mizerna, a kao presudan momenat navodimo taj da se nadležni preko 40 dana prepucavaju s direktorom da li je direktor ili ne, dok za to vrijeme dobavljaci otkazuju dovoz hrane zbog dugova, javne nabavke propadaju jer ih nema ko potpisati, elektrodistribucija najavljuje isključenje električne energije i sl. – saopćili su.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više