Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tužilaštvo KS sutra šalje dopis: Nećemo ignorisati nove, ozbiljne navode oko respiratora

Danas će o svemu stav zauzeti i Tužilaštvo BiH. Prema svemu sudeći, s obzirom na predmet koji rade, više je izgledno da državni tužioci ispitaju sve navode

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo potvrdili su za “Avaz” kako neće ignorisati ozbiljne navode o respiratorima nabavljenim putem firme “Srebrena malina”, nakon što je objavljeno pismo skupine ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo – u kojem se upozorava da je šansa da pacijent preživi na tim respiratorima nikakva.

– Prije svega neophodno je utvrditi nadležnosti, jer je Tužilaštvo BiH ranije otvorilo predmet u vezi sa raspodjelom nabavljenih respiratora bolnicama u Federaciji BiH. Vidjet ćemo hoćemo formirati predmet po službenoj dužnosti ali moramo provjeriti hoće li to raditi Tužilaštvo BiH ili Federalno, s obzirom da su ovi respiratori podjeljeni u bolnicama širom Federacije –  rečeno je za “Avaz” iz Tužilaštva KS.

Saznajemo da će Tužilaštvo KS sutra uputiti dopis Tužilaštvu BiH, kako bi se vidjelo čija je stvarna nadležnost i ko da postupa u ovom predmetu.

Za sada Tužilaštvu KS, nije stigla nijedna prijava, vezana za novonastalu situaciju, ali će ova institucija, morati reagirati po službenoj dužnosti i formirati predmet. 

Danas će o svemu stav zauzeti i Tužilaštvo BiH. Prema svemu sudeći, s obzirom na predmet koji rade, više je izgledno da državni tužioci ispitaju sve ove navode i apele ljekara.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više