Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

TUŽIOCI UŠLI U KCUS: Stigao i nadležni tužilac

Predstavnici Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, saznaje Klix.ba. Nadležni tužilac Sead Kreštalica stigao je u KCUS.

Ova akcija je pokrenuta nakon pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju u KCUS-u s akcentom na respiratore koje je nabavila “Srebrena malina”, koji se koriste u jedinicama intenzivne njege, a koji, navodno, nisu adekvatni za to.

Treba istaknuti da je danas održan i sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva BiH Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode o respiratorima koje je uvezla “Srebrena malina”.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnošću, formiralo predmet koji se odnosi na pismo ljekara iz KCUS-a o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i na druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid-odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više