Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu već nekoliko mjeseci ‘kapitalni remont’

U Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu već nekoliko mjeseci provode se planski remontni radovi.

– U toku je remont i zamjena opreme i cjevovoda na proizvodnim postrojenjima – naveli su iz entitetskog Ministarstva energetike i rudarstva u pisanom odgovoru na pitanje poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Zorana Vidića.

Paralelno s remontom, kako su precizirali, realizuje se program ispitivanja tehničkog stanja svih procesnih (tehnoloških) objekata u Rafineriji.

– U okviru kapitalnog remonta za tekuću 2019. godinu, planirani su radovi na remontu tj. zamjeni habanjem istrošenih unutrašnjih elemenata na postrojenju primarne prerade nafte, kao i remont kompresorske opreme na drugim sekcijama – podaci su kojima raspolaže ministarstvo.

Vidić je tražio objašnjenje na šta se konkretno odnosi „kapitalni remont“ u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu.

Proizvodnja u Rafineriji nafte je obustavljena u januaru ove godine, a prema najavama ruskih vlasnika ponovo bi trebalo da počne s radom početkom 2020.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više