Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U RS-u danas počinje masovna vakcinacija

Građani moraju poštovati mjere, poručio je ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić

Republika Srpska dana započinje masovniju vakcinaciju protiv koronavirusa, najavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

-20.000 doza ruske vakcine je stiglo prošle ili ove sedmice, sljedeće sedmice imamo najavu za sljedećih 20.000 doza. Sugerisano je da kontinuirano sedmično dobijamo veće količine vakcine, istakao je Šeranić.

Poručio je da građani moraju više poštovati mjere kako bi se epidemiološka situacija stavila pod kontrolu budući da se posljednjih dana u Bosni i Hercegovini značajno pogoršala epidemiološka situacija. Broj zaraženih je u porastu, a u nekim dijelovima države već su uvedene oštrije mjere zabrane.

Prvih 2.000 doza ruske vakcine ‘Sputnjik V’ koje je naručila RS, na sarajevski aerodrom su stigle 1. februara, a vakcinacija je započela 12. februara.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više