Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uhapšeni inspektori predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS (VIDEO)

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predata su tri inspektora FUZIP i vlasnik jedne trgovinske radnje.

Oni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela.

“Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuci tužilac, odlucit će o daljnjim mjerama. U toku dana u nadležnost KTKS bit će predati i ostali osumnjičeni koji su također uhapšeni u akciji ‘Kolonija’ a sumnjiče se za razbojništva, krađu, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno oružje”, naveli su iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a pod direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer su proveli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva “kolonija”, vezano za dokumentovanja grupe osoba koja zajednički djeluje na području Kantona Sarajevo i svojim djelovanjem već duži vremenski period vrše krivična djela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, te krivična djela „Razbojništvo“ i „Teška krađa“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu 16 policijskih timova izvršili su pretrese na 19 lokacija na području Kantona Sarajevo, te je uhapšeno 14 lica inicijala M.Z. (1995.), K.A. (1999.), M.O. (2000.), E.Š.(1999.), S.Ć.(1999.), A.A. (1983.), A.M. (1993.), E.P. (1987.), K.K. (1987.), M.A. (1979.), N.P. (1989.), S.P. (1987.), S.K.(1987.), H.H. (1991.), dok se osobe koje su obuhvaćena ovom istragom H.E. (1998.) i A.S. (1999.) nalaze u pritvoru.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više