Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Upozorenje Njemačke ambasade: Agencije varaju građane i naplaćuju “usluge” pribavljanja vize

U posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini različite firme odnosno agencije za zapošljavanje uz naplatu nude posao u Njemačkoj, a ta ponuda često uključuje i dobijanje vize u Njemačkoj ambasadi, što pojedine agencije naplaćuju svojim klijentima.

Tim povodom su se oglasili i iz Njemačke ambasade u BiH.

-Njemačka ambasada u Sarajevu izričito napominje da izdavanje vize u svrhu zapošljavanja posredstvom neke agencije nije moguće. U svakom slučaju zahtjev za vizu u svrhu zapošljavanja se mora podnijeti lično. Lično prisustvo podnosioca zahtjeva u Odjelu za vize je obavezno – istaknuto je.

Agencije za navodnu uslugu pribavljanja radne vize traže 400 eura i više, dok je stvarna cijena vize u Ambasadi 120 KM (60,- €).

Informacije o zapošljavanju u Njemačkoj zainteresovani mogu naći na web stranici Njemačke ambasade (www.sarajewo.diplo.de ), a jedino informativni listovi Ambasade mogu pružiti službene i pouzdane informacije.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više