Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vlada FBiH prebacila 12 miliona KM Zavodu za nabavku vakcina

Vlada FBiH je preraspodijelila 12 miliona KM Zavodu za javno zdravstvo FBiH za nabavku vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 12.000.000 KM s budžetske pozicije Federalnog ministarstva zdravstva na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH. Ovom odlukom Vlada Federacije BiH je odobrila preraspodjelu 12 miliona KM predviđenih za nabavku vakcina protiv COVID-19.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Vlada FBiH na jučerašnjoj 258. sjednici donijela zaključak o nabavci vakcina za COVID-19, u okviru kojeg je definisan i način obezbjeđenja sredstava iz Budžeta FBiH za 2021. godinu. U skladu s tim, Federalno ministarstvo zdravstva je bilo zaduženo da odmah pokrene aktivnosti za preraspodjelu sredstava planiranih u ovogodišnjem budžetu za nabavku vakcina na Zavod za javno zdravstvo FBiH, koje je zaduženo za zaključivanje ugovora.

Vlada Federacije BiH je danas izmijenila Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, čime je korisnicima finansijske pomoći produžen rok za dostavu izvještaja o namjenskom utrošku sredstava do 31.03.2021. godine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više