Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Blamiranje ne prestaje: Kako je isparilo 17 miliona KM pomoći?

Turković je kazala da je prema njenim informacijama pomoć pristigla u Crnu Goru, ali da postoji nesuglasnost o vrijednosti pomoći.

Ministrica je komentirala i nesporazum u vezi humanitarne pomoći iz Dubaija, ističući da je Ministarstvo primilo diplomatsku notu veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata iz Podgorice u kojoj je rečeno da je pomoć namijenjena BiH.

Međutim, naglasila je da je sljedeći dan stigla diplomatska nota u kojoj je rečeno da ta pomoć nije namijenjena BiH, već Crnoj Gori.

Nakon nekoliko provjera, dobili smo notu isprike zbog naslale situacije i konfuzije koju su prouzrokovali, gdje je navedeno da je pomoć namijenjena Crnoj Gori”, kazala je Turković te istaknula da je problem zašto ljudi iz BiH koji su bili informirani o svemu nisu o tome obavijestili Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Turković je kazala da je prema njezinim informacijama pomoć pristigla u Crnu Goru, ali da postoji nesuglasnost o vrijednosti pomoći.

Naime, prvotno je objavljeno da u BiH stiže pomoć vrijedna 20 miliona KM. No, premijer Crne Gore Duško Marković na svom Twitter profilu objavio je da je pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata vrijedna dva miliona dolara, odnosno blizu 3,5 miliona KM.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više