Fresh Press portal
Početna » Blog » Boras nakon pritiska ponudio ostavku: Primao penziju u Hrvatskoj, a bio ministar u BiH
BIH Vijesti

Boras nakon pritiska ponudio ostavku: Primao penziju u Hrvatskoj, a bio ministar u BiH

Boras

Boras nakon pritiska ponudio ostavku: Primao penziju u Hrvatskoj, a bio ministar u BiH

Ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona Zdravko Boras jučer je predsjedniku vlade ovog kantona dao svoj mandat na raspolaganje, saopšteno je iz Vlade ZHK.

Općinski sud u Splitu donio je, naime, nepravomoćnu presudu kojom je Boras osuđen zbog krivičnog djela prevare na uslovnu kaznu zatvora od godinu.

Na sudu je dokazano da je od februara 2015. godine do kraja aprila 2016. godine primao invalidsku penziju iz Hrvatske na koju nije imao pravo, jer je istovremeno bio ministar unutrašnjih poslova ZHK.

Boras u roku od šest mjeseci od dana pravomoćnosti presude mora vratiti imovinsku korist pribavljenu navedenim krivičnim djelom u visini od 95.491 kunu (oko 25.200 KM) uvećano za zatezne kamate.

Zbog ovo presude nedavno je reagovao i potpredsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) BiH i vijećnik u Općinskom vijeću Posušje Blago Petrić te zatražio od Borasa da podnese neopozivu ostavku na mjesto ministra MUP-a ZHK, piše “Klix“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više