Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

BORBA ZA ŽIVOT: Dječak (9) koji je pao s petog kata još u komi

Njegovo stanje je i dalje teško, no stabilno. Dječak je nakon pada zadobio teške tjelesne ozljede prsa, unutarnjih organa i glave.

Dječak (9) koji je pao kroz prozor s petog kata zgrade na splitskoj Brodarici, već drugi dan je u induciranoj komi te spojen na respirator.

Kako doznajemo, i dalje je u tijeku intenzivno liječenje kao i dijagnostička obrada, a nakon što svi rezultati budu gotovi odlučit će se o daljnjem tijeku liječenja, odnosno eventualnom buđenju iz kome. Njegovo stanje je i dalje teško, no stabilno.

Dječak je u nedjelju oko 21 sat pri padu s petog kata zgrade u Splitu prvo sletio na staklenu nadstrešnicu poslovnog prostora u prizemlju. Staklo je puklo, a on je završio na betonu pred zgradom.

U ponedjeljak poslijepodne borili su se za njegov život na jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split. Ima teške, višestruke ozljede glave, prsišta i trbuha.

Dječak je inače najmlađi od četvero djece, a što se zapravo dogodilo, u policiji neće davati u javnost kako bi zaštitili dijete. No u sve će se sigurno uključiti i Centar za socijalnu skrb.


- Obitelj do sada nismo imali u tretmanu. Čekamo da policija odradi svoj dio posla i da nam dostavi izvješće pa ćemo u skladu s tim ući u obitelj i postupati. No još je sve to svježe, pa čekamo – rekao nam je v.d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb u Splitu Ante Bjažević.

Kako doznajemo, roditelji su bili u stanu tijekom nesreće. Očevici kažu kako je dječak bio pri svijesti u trenutku dolaska Hitne pomoći, kojoj je trebalo svega nekoliko minuta da stigne do zgrade, te da su roditelji bili u potpunom šoku.

– Bila je tiha nedjeljna noć pa se udarac čuo prilično jako. Odmah smo pojurili na prozor da vidimo što se događa. Što reći, to je strašno. Samo neka se maleni oporavi – rekla nam je jedna susjeda.

Dodala je da je riječ o vrlo pristojnoj i mirnoj obitelji. I ostali susjedi koje smo zatekli imaju samo riječi hvale za obitelj.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više