Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bošnjaci glasali da borac Vojske Republike Srpske dobije ulicu u Doboju

Nakon prošlogodišnjeg pisanja SAFF-a o tome kako je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uručio medalju zasluga za narod porodici makedonskog dobrovoljca koji se borio protiv Bosne i Hercegovine, Skupština Grada Doboj je tokom septembra 2020. godine odnosno u prošlom sazivu jednoglasno donijela odluku o dodjeli ulice po Goranu Nikoliću, makedonskom dobrovoljcu.

Za ovu odluku svoj glas su dali i bošnjački odbornici:
SDP ( Esmin Mahmutović, Izaim Hadžikadunić ), SBiH ( Murvet Bajraktarević ) i NLD ( Sevlid Hurtić i Amir Hurtić )

Nakon održanih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini od pomenutih odbornika koji su glasali za ovu odluku mandate su ponovo dobili: Esmin Mahmutović iz SDP-a, Sevlid Hurtić, aktuelni predsjednik Skupštine grada Doboj i Amir Hurtić, obojica iz NLD-a

Podsjećanja radi pomenuta dva politička faktora ( SDP i NLD ) potpisali su koaliciju sa SNSD – Milorad Dodik prije lokalnih iz izbora 2020. godine.

“Goran je bio hrabar mladić koji je sa svojim saborcima učestvovao u brojnim bitkama za odbranu Republike Srpske” izjavio je Milorad Dodik prilikom posjete porodici makedonskog dobrovoljca.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više