Fresh Press portal
BIH Vijesti

CeriX zvanično imenovan za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH! Sretno bivši vjereniče Jasmine Izetebegović

Cereić

Adnan Cerić poznatiji kao CeriX, bivši vjerenik Jasmine Izetbegović, kćerke predsjednika SDA Bakira Izetbegović, zvanično je imenovan za vršitelja dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, piše PRESS.

Adnan Cerić, imenuje se za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku i Bosne i Hercegovine, do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, počevši od 09.09.2020. godine”, piše u rješenju koje je objavljeno u Službenom glasniku BiH.

Rješenje o imenovanju potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija s tim što je od ranije poznato da je Cerića za zamjenika direktora predložila dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH Bisera Turković (SDA).

Nakon imenovanja oglasila se i Jasmina Izetbegović koja je poručila kako više nije u vezi s jutuberom CeriXom, ali i ukazala na njegove profesionalne reference.

Kako je navela, CeriX je od 2016. ili 2017. godine zaposlen u Federalnom zavodu za statistiku na čijem čelu se nalazi Emir Kremić iz SDA. To znači da CeriX ima tri ili četiri godine profesionalnog radnog staža u Federalnom zavodu za statistiku, odnosno dvije ili tri godine radnog staža ukoliko je nakon završenog fakulteta odradio pripravnički staž, piše “PRESS“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više