Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

17. godišnjica od ubistva Joze Leutara

Prije 17 godina ubijen je Jozo Leutar, zamjenik MUP-a FBiH. Za ovo i još nekoliko sličnih ubistava niko nije odgovarao, a porodice traže odgovore dok Tužilaštvo šuti.

Ubice Joze Leutara-zamjenika MUP-a FBiH, još su na slobodi. Istragu o ovom slučaju godinama vodi Tužilaštvo KS.

Tok istrage je nekoliko puta mijenjan i ometan. Još nikad priveden kraju.

“Ubistvo se stavlja na teret počiniocu koji nije poznat. Tužilaštvo nastavlja raditi na otkrivanju počinioca navedenog krivičnog djela”, stoji u odgovoru Tužilaštva KS.

Tog 16. marta nerado se prisjeća Leutarov vozač, Željko Ćosić. Preživio je atentat, ali nikad nije zaboravio momenat kada je pogledao smrti u oči. Godinama je tražio odgovore. Bio je čak i osuđen za ovo ubistvo, da bi nakonadno bio oslobođen svake krivice.

“Da bi vas anulirali kao mogućeg svjedoka onda vas optuže da ste sami sebi stavili bombu. I kad ni to ne uspije, onda ne smijete pitati ko je to montirao, ko je dao novac”, kazao je Ćosić.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više