Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bihać: Inspektor drugi put ove godine uhapšen zbog primanja mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona jutros su na radnom mjestu uhapsili kantonalnog inspektora rada Amenara Muratagića.

Kako su za Klix.ba potvrdili u MUP-u USK, Muratagić je lišen slobode zbog postojanja sumnje da počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

“Izvršeni su i pretresi prostorija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, porodične kuće osumnjičenog, kao i pojedine parcele i objekti u mjestu Kralje u općini Bihać”, kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Nad osumnjičenim je zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predan na postupanje Tužilaštvu USK.

Inače, Muratagiću je ovo drugo hapšenje u proteklih 12 mjeseci.

ČITAJ VIŠE: Tragedija u okolini Tuzle: Dva mladića poginula u teškoj nesreći u nesreći kod Poljica

Početkom godine, tačnije 23. januara lišen je slobode u akciji “Registrator”, koju su po nalogu Tužilaštva USK proveli pripadnici MUP-a USK, kada je slobode lišeno 13 osoba.

Tada su uhapšeni aktuelni v.d. direktora Službe za zapošljavanje USK Anando Bakal, kao i njegovi prethodnici Mesud Mešić, Ramo Sulić i Edin Ferizović. Osim njih, uhapšeni su i uposlenici sektora finansija, blagajnica, kao i šefovi pojedinih službi Dilista Međedović, Emin Skenderović, Jasmin Prošić, Abid Hadžić, Medina Kurić, Aida Piralić, Senada Smajić i Elvedina Nadarević.

Njima se stavlja na teret da su od 2009. do 2012. godine počinili niz krivičnih djela zloupotrebe položaja, kao što su nezakonita zapošljavanja više osoba, krivotvorenje službenih isprava, nezakonita uvećavanja vlastitih plata na štetu službe, zaključivanje fiktivnih ugovora o radu s pojedincima kojima su isplaćivane plate, a nisu radili, i niz drugih kriminalnih djela.

Pored njih, uhapšen je i kantonalni inspektor rada Amenar Muratagić, za kojeg su, kako su kazali iz Tužilaštva USK, postojali dokazi da je izvršio uvid u nezakonita zapošljavanja, ali je odbio bilo šta poduzeti jer je bio u dobrim relacijama s direktorom službe.

Izvor: klix.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više