Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

BN televizija emitiranje počela zatamnjenim ekranom s porukom

Nakon sinoćnjeg napada na novinara Vladimira Kovačevića, BN televizija je svoj jutrošnji program započela zatamnjenim ekranom na kojem je pisalo: “Otvoreni protest zbog napada na novinara BN TV. Tražimo od MUP-a Republike Srpske da otkrije napadača.”

Sinoć su dvojica mladića u naselju Obilićevo brutalno pretukla novinara BNTV-a. Kovačević je u telefonskom razgovoru svom direktoru Vladimiru Trišiću rekao da su ga mladići presreli na putu iz redakcije.

– Prošao sam pored njih ne očekujući da će mi se bilo šta desiti. Odjednom su nasrnuli na mene – rekao je Kovačević.

”Razvukli su šipke i počeli da me udaraju… Pokušao sam da se branim dok su me oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam pomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu”, ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu.

Kovačević je zadržan u bolnici, gdje mu rade dodatne preglede.
Uređivački kolegij BN TV najoštrije je osudio ovaj napad te zahtijeva od MUP-a RS da što prije reagira i pronađe počinioce ovog gnusnog napada.
Također, uređivački kolegij BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare njihove kuće.

– Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije osigura slobodu rada i kretanja, kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami poduzmemo korake na zaštiti naših ljudi – poručio je uređivački kolegij RTV BN.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više