Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Daidža jednog od nestalih momaka iz Zenice: Posljednji put se javili iz diskoteke u Vitezu

ZENICA (AA) – Nakon što su pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK pronašli automobil u kojem su se nalazila tijela dvojice mladića iz Zenice, potraga za trećim nestalim se nastavlja, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Ahmić je na mjestu nesreće rekla kako su dva tijela identifikovana, dok se za trećim još uvijek traga.

„Jutors oko 9 sati pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK locirali su i pronašli u rijeci Lašvi automobil nakon višesatne pretrage korita rijeke Lašve i šireg područja Kaonika. Nakon lociranja vozila, pristupilo se izvlačenju istog i prilikom poduzimanja tih aktivnosti pronađena su dva beživotna tijela. Radi se o mlađim muškim osobama, a izvršenom identifikacijom utvrđeno je da se radi o licima D. H. (1993.) i B. A. (1998.), oba lica iz Zenice“, rekla je Ahmić.

Napomenula je kako se aktivnosti policijskih timova na pronalasku trećeg nestalog mladića nastavljaju, kao i druge mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužioca Tužilaštva SBK, koje rukovodi istragom.

Prema riječima Adnana Baltića, daidže nestalog Amara Kozlića za kojim se još uvijek traga, Amar je upravljao automobilom.

„Dvadeset četiri sata nismo znali ništa za njega. Ja sam sa njihovom porodicom bio sve vrijeme u vezi, s tim da su oni dobijali sulude informacije, da su viđani u Sarajevu, na Ciglanama, u ‘Tronu’. Posljednji put su bili u ‘Labelu’ u Vitezu, nakon čega je zvao (Amar) roditelje da im javi da kreće kući“, rekao je Baltić.

Dodao je kako je taj posljednji kontakt ostvaren u noći sa petka na subotu, oko pola sata iza ponoći.

„Javio se roditeljima, krećemo kući, nemojte se brinuti. U neka doba su vidjeli da niko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i saznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i eto, ronioci i specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Oca sam zvao već i zna da njegov sin još nije nađen“, rekao je Baltić.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su čamcima krenuli niz rijeku Lašvu i Bosnu radi potrage za trećim mladićem.

PRATITE NAS PUTEM FACEBOOK I TWITTER PROFILA


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više