Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

DETALJI MASAKRA U “FEDEXU”: Najmanje osmero mrtvih, više od 60 ranjenih, pogledajte nove snimke s lica mjesta

U skladištu američke kompanije za kurirske usluge “Fedex” u saveznoj državi Indianapolis u četvrtak navečer došlo je do masovne pucnjave, u kojoj je poginulo osam osoba, a najmanje 60 ih je ranjeno, potvrdila je policija.

Američka policija je na pres-konferenciji izvijestila da je napadač vjerovatno sam sebi oduzeo život te da više nema opasnosti za zajednicu.

– Ovo je jako tužno – izjavila je glasnogovornica policije Genae Cook, koja je iznijela podatak da je najmanje pet osoba sa povredama završilo u bolnici.

Dvojica očevidaca su vidjela muškarca kako izvlači oružje iz svog automobila. Jedan je zaposlenik “Fedexa” rekao da je vidio tijelo na podu.

Policija ranije nije željela iznositi broj ranjenih niti broj eventualnih žrtava, ali su izvijestili da je više ljudi prebačeno u bolnice. List “Indianapolis Star” javlja da je policija pronašla nekoliko žrtava u skladištu kompanije u blizini aerodroma.

Videosnimci sa mjesta incidenta prikazuju policijsku traku na parkingu objekta “Fedexa”, piše AP.

– Vidio sam muškarca s nekakvom automatskom puškom, pucao je na otvorenom – izjavio je Jeremiah Miller, koji se zatekao u blizini.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više