Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

DRAMA: Pokušala oštrim predmetom ubosti unuka

Policija u Hadžićima jučer je intervenirala u zgradi u Igmanskoj ulici nakon što je I. P. (identitet poznat redakciji) prijavila majku Besimu T. da je napala njenog petogodišnjeg sina.

– Majka ima zdravstvenih problema i više puta je zbog toga ležala u bolnici. Bez ikakvih razloga napada mi dijete. Tako je bilo i jučer. Sreća je da sam bila u susjednoj sobi i s balkona čula vrisku djeteta, kojeg je htjela oštrim predmetom povrijediti. Moram istaći i brzu reakciju policije, koja je i do sada u više navrata, također, pravovremeno reagirala. Majku su i jučer, zbog psihičkih problema, htjeli smjestiti u bolnicu. Bila je došla i Hitna pomoć u namjeri da je odvezu, ali je ona to odbila. U više navrata na moje ime uzimala je kredit -, kaže njena kćerka.

Ističe da se u cijeli slučaj još odranije uključio i Centar za socijalni rad općine Hadžići, piše Avaz.

– Zaista ne znam šta da radim. Stanujemo u zajedničkom stanu, vlasništvo Općine Hadžići. Bojim se da će mi Centar za socijalni rad oduzeti dijete jer su istakli da će mi, ako majka bude pravila probleme, dijete oduzeti, odnosno smjestiti u nadležnu ustanovu. Zaprijetili su da oni više neće moći gledati da dijete ispašta -, kazala nam je I. P.

Policija u Hadžićima uzela je izjavu od Besime T. i potvrdila česte probleme u ovoj porodici.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više