Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Drama u Sarajevu: Dječaka (13) zvjerski izgrizao pas, vlasništvo cirkusa na Alipašinom Polju

Trinaestogodišnjeg dječaka iz Sarajeva sinoć je napao i izgrizao pas, vlasništvo cirkusa koji se nalazi na Alipašinom Polju. Napad se dogodio u krugu cirkusa, gdje je dječak došao da posjetiti zabavni park.

 

Pas koji je bio vezan, zvjerski je izgrizao dječaka po nozi. Odmah su pozvani policija i Hitna pomoć, koja je dječaka zbrinula. Nakon što mu je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu ukazana ljekarska pomoć, dječak je otpušten na kućno liječenje.

 

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić potvrdio nam je da je na mjesto događaja izašla patrola Policijske uprave Novi Grad i sačinila službenu zabilješku.

 

– Dječak je namjeravao da posjeti  zabavni park, ali nije znao gdje je tačno ulaz pa je ušao u dio gdje se nalaze kamp-kućice i tu ga je napao pas koji je bio vezan – kazao je  Hadžiabdić.

 

Na pitanje hoće li se nešto poduzeti protiv vlasnika cirkusa, Hadžiabdić je rekao da bi roditelji sada trebali podnijeti prijavu kako bi se nastavile daljnje aktivnosti.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više