Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ljubo Seferović priznao ubistvo Dženana Memića

Nakon saslušanja ove tri osobe, Ljubo Seferović je priznao izvršenje krivičnog djela na štetu Dženana Memića i Alise Mutap

U okviru istrage koju Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo provodi u slučaju ubistva Dženana Memića, ovo Tužilaštvo je sa kritičnim događajem dovelo u vezu tri osobe, i to Ljubu Seferovića, Vasviju Sejdović i Bekriju Seferovića.

Nakon saslušanja ove tri osobe, Ljubo Seferović je priznao izvršenje krivičnog djela na štetu Dženana Memića i Alise Mutap.

Kako u ovoj fazi istrage postoje dokazi koji ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su Ljubo Seferović, Vasvija Sejdović i Bekrija Seferović počinili krivično djelo za koje se u ovom Tužilaštvu vodi istraga, ali i u cilju provjere navoda priznanja, Tužilaštvo će Kantonalnom sudu u Sarajevu predložiti pritvor u trajanju od 30 dana i to za: Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva, a za Bekriju Seferovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja, saopćeno je iz Tužilaštva KS.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više