Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Monstrum iz Zavidovića: Nešto mi je reklo da je moram ubiti!

Kantonalni sud u Zenici prihvatio je prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i odredio jednomjesečni pritvor Muhamedu Fazliću (21) iz Zavidovića, koji je u petak, usred dana, ubio komšinicu Džulaferu Mujkić(77), potvrdila je za Avaz Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.

– Prijedlog je upućen zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo i jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – pojašnjava Poljac.

Nesretna starica pronađena je u svom stanu sa više ubodnih rana, a prema nezvaničnim informacijama i tvrdnjama mještana Zavidovića, Fazlić je staricu nožem izbo i u predjelu vrata, zbog čega se sumnja da je, navodno, i zaklana.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti svirepog ubistva, tužilac koji rukovodi ovim slučajem naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđeni okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

– Tužilaštvo ZDK još nije dobilo nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine – dodaje Poljac.

Posebno je šokantno što se povodom ovog slučaja na Facebooku oglasila i Senada Starčević, kćerka ubijene Džulafere.

– Dabogda mu se ruke osušile. Šta mu je moja mama kriva? Ubiti ženu za 95 maraka? – napisala je Starčević.

Kako saznaje „Dnevni avaz“ od izvora bliskog istrazi, Fazlić, koji je duševni bolesnik, ostavio je bez teksta inspektore koji su ga saslušali neposredno nakon ubistva.

– Meni je nešto reklo da je moram ubiti. Jednostavno, tako mi je došlo – rekao je Fazlić inspektorima, zbog čega je izuzeta mogućnost da je motiv za ubistvo novac, odnosno da se radi o razbojništvu sa smrtnom posljedicom.

Tijelo nesretne Zavidovićanke u stanu je pronašao njen komšija. Zenička policija je za svega nekoliko sati uspješno rasvijetlila ovo ubistvo, pronašla Fazlića, uhapsila ga, te pretresla kuću u kojoj je živio sve kako bi se pronašli dokazi koji će poslužiti u daljnjem postupku. Osim toga, saslušani su i brojni svjedoci.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više