Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Na Troglavu u Hrvatskoj spašeno 10 planinara iz Bihaća

Grupa planinara iz Bihaća koji su zalutali u magli podno Troglava, najvišeg vrha Dinare, sinoć su nešto prije 20 sati zatražili pomoć od Gorske službe spašavanja u Hrvatskoj.

Nakon ovog poziva, rukovoditelj GSS-a u Hrvatskoj Frane Bebić pozvao je kolege u Gorskoj službi spašavanja u našoj zemlji. Poziv je proslijeđen prema GSS Kantona 10, čelniku službe Marinu Vidoviću, koji stupa u kontakt sa grupom od 10 planinara i daje im upute da se sklone u obližnji stari, napušteni objekat i čekaju grupu spašavatelja iz Sinja koji kreću prema njima, jer se oni nalaze na hrvatskoj strani Dinare.

“Telefonska veza je loša, signal nestabilan, ali su planinari uspjeli da pošalju svoju GPS lokaciju, što će kasnije olakšati spašavateljima da ih pronađu. Sa BiH strane, GSS Kantona 10, skupa sa specijalnom policijom, kreće prema graničnom području gdje će preuzeti planinare iz Bihaća”, saopšteno je iz GSS-a u BiH.

Nešto prije ponoći Spasioci GSS Kantona 10 i specijalna policija prihvataju planinare iz Bihaća na BiH strani planine Dinare i sprovode ih prema podnožju planine gdje su ostavljena njihova vozila.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više