Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Napadači na Ozila i Kolašinca dobili više od 100 godina zatvora, pogledajte njihova lica

Bosanskohercegovački fudbaler Sead Kolašinac stekao je svjetsku slavu nakon što je golim rukama zaustavio kriminalce koji su pokušali da opljačkaju njega i Mesuta Ozila.

Londonska policija uspjela je brzo da indentifikuje počinioce. Ispostavilo se da je riječ o bandi koja je od aprila 2019. do jula 2020. godine pljačkala građane glavnog grada Engleske i ubrzo im je stala ukraj.

Osmočlana ekipa je uhapšena. Završili su na sudu i na kraju su zajedno dobili više od 100 godina zatvora.

Najgore je prošao čovjek koji je Kolašincu držao metalnu šipku uperenu prema glavi Jordan Northover. On je već imao kaznu zatvora od šest godina zbog pljačke, a sada će u zatvoru provesti dodatnih 18 godina.

alt

I ostatak ekipe je osuđen na višegodišnje zatvorske kazne.

Jordan Northover – 18 + 6 godina
Patrick Delaney – 16 godina
Martin Delaney – 11 godina
Kiaron Jones-Hewitt – 8 godina
Andy Kiasuka-Kiakanda – 14 godina i 4 mjeseca
Ryan Leurs – 9 godina
Steven Barton – 9 godina
Cheyenne Cato – do 15 godina

Iz policije su zadovoljni nakon presuda ovim kriminalcima.

“Osuđeni su smatrali da nikada neće biti uhvaćeni. Međutim, ubrzo smo ih uhapsili i nakon velike operacije priveli pravdi. Hvala svim oštećenima na saradnju i nadam se da će im ove kazne pomoći da se ugodnije osjećaju u Londonu”, rekao je detektiv Gary Taylor.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više