Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Negirala da je svoju bebu bacila u smeće

U Općinskom sudu Sarajevo 39-godišnja Berina Džindo, koja je u novogodišnjoj noći u kontejner u centru grada bacila svoju tek rođenu bebu, jučer je negirala krivicu. Na teret joj se stavlja krivično djelo čedomorstvo u pokušaju.  Iako je tokom istrage sve priznala, ova majka jučer je ipak kazala kako svoju djevojčicu nakon poroda nije bacila u smeće.

Tragovi u kontejneru 

Slučaj pronalaska žive i zdrave bebe u novogodišnjoj noći šokirao je javnost. O malenoj djevojčici, koja je zbrinuta i spašena samo zahvaljujući brzoj intervenciji policajaca Adnana Turčala i Midhata Hodžića iz Policijske stanice Centar, pričalo se danima. Njena sudbina zainteresirala je čak i medije iz regiona, koji su danima izvještavali o bebi pronađenoj u smeću, čije je spašavanje zasigurno obilježilo novogodišnju noć u Sarajevu.

Tokom istrage je utvrđeno da je zdrava djevojčica rođena u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je sa majkom otpuštena kući. Pokrenuta je opsežna potraga za njom. Istražitelji su izuzeli tragove sa dvije deke i kese u koje je novorođenče bilo ubačeno.

Prijavila slučaj

Na istragu je stavljena tačka onog dana kad je patronažna medicinska sestra koja pokriva područje općine Vogošća, razotkrila bešćutnu majku. Ova zdravstvena radnica, nakon šokantnog priznanja porodilje, odmah je pozvala policiju i prijavila slučaj. Džindo je uhapšena u svojoj kući. Nakon saslušanja, puštena je na slobodu.

Hodžić i Turčalo pored kontejnera u kojem su našli bebu

Hodžić i Turčalo pored kontejnera u kojem su našli bebu

Prevezena na Pedijatriju

Jedan uplašeni građanin čuo je u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minutu našla na mjestu događaja. Policajci Turčalo i Hodžić, roveći po smeću, naišli su na živu bebu u najlonskoj kesi. Izvrsnog zdravlja i lijepo obučena, odmah je kolima Hitne pomoći prevezena na Pedijatriju, gdje je pregledana, okupana i utopljena.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više