Fresh Press portal
Početna » Blog » Objavljeni detalji: Stiglo 7 boraca ISIL-a, 6 žena i 12 djece
Crna Hronika TOP VIJESTI

Objavljeni detalji: Stiglo 7 boraca ISIL-a, 6 žena i 12 djece

objavljeni-detalji-stiglo-7-boraca-isil-a-6-zena-i-12-djece-aerodrom-1_5dfbcdab0da28
Grupa državljana Bosne i Hercegovine koji su se nalazili u kampovima u Siriji, u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, stigli su u Bosnu i Hercegovinu.

Šest žena i 12 djece, po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH. U pripremi za povratak bh. državljana iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i sigurnosne agencije iz BiH i međunarodni partneri. Zdravstvene i socijalne službe u BiH također su dale doprinos ovoj saradnji.

Ministarstvo sigurnosti BiH izražava zahvalnost svim uključenim ministarstvima i agencijama u BiH, a posebno Američkoj vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu za podršku i pomoć u  provođenju ovih aktivnosti.

Ministarstvo sigurnosti BiH će u saradnji sa međunarodnim partnerima nastaviti da prati situaciju u kampovima u Siriji, gdje se nalazi još izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Tuzlak u zatvoru s 5.000 pripadnika ISIL-a: “Nisam čudovište, neću klat i palit ljude, neću silovati žene…”

E.H

Sarajevski aerodrom: Pripadnici ISIL-a stigli u BiH

E.H

Jake sigurnosne snage čekaju dolazak bh. ISIL-ovaca

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više