Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Poznat identitet rudara koji je ostao zatrpan u rudniku mrkog uglja Bnovići

Nermin Šehić ostao je zatrpan u jami “Omazići” rudnika u Banovićima, potvrđeno je reporteru “Avaza” koji se nalazi na licu mjesta.

Šehić je rođen u mjestu Grivići pokraj Banovića.

Kako saznajemo, količina zemlje koja je obrušena u jamu je vrlo velika, pa iz rudnika saopštavaju da otkopavanje neće biti završeno ni tokom noći.

Glavni federalni rudarski inspektor Ferid Osmanović izjavio je da se nesreća u Rudniku mrkog uglja Banovići, u kojoj je jedan rudar stradao, dogodila danas oko 13.30 časova na jednom od pripremnih gradilišta.

Osmanović je rekao da je na mjestu nesreće bilo više radnika, ali da su se svi uspjeli spasiti osim rudara koji je ostao zatrpan i za kojim se još traga. On je dodao da je jedan od inspektora u jami i da već utvrđuje uzroke nesreće.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više