Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Priveden 19-godišnjak koji je povrijedio policajce

U Tužilaštvo Kantona Sarajevo priveden je 19-godišnjak Jasmin Bajić, koji je jutros povrijedio policajce, bježeći nakon udesa iz Novog Grada.

Njemu se na teret stavlja napad na službenu osobu pri vršenju poslova sigurnosti, a nakon što je, tokom policijske potjere, namjerno udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS.

– Za osumnjičenog je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ga u tom roku ispita postupajući tužilac, bit će donesena odluka o daljnjim mjerama koje će u odnosu na njega biti poduzete – kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, prenosi Avaz.

Sve je počelo jutros oko 3:30 sati na području općine Novi Grad, gdje je Bajić, na raskrsnici X transferzala – Bulevar Meše Selimovića, vozeći Audi A4 prošao kroz crveno svjetlo, nakon čega se sudario s drugim vozilom.

Nije se zaustavio već je krenuo bježati ka Ilidži, gdje su ga policajci Pete PU pokušali zaustaviti, ali je on nastavio bježati prema Hadžićima.

Došavši u Pazarić u 3:45 sati, namjerno je udario u policijsko vozilo, koje se zatim prevrnulo na ogradu.

Tom prilikom lakše su povrijeđena dvojica policajaca, dok je treći teže povrijeđen. Vozač je i dalje nastavio kretanje u pravcu Tarčina, te dolaskom u naselje Resnik skrenuo van kolovoza i udario u metalnu ogradu, a potom se zaustavio na zemljanom nasipu pored ceste, gdje je i uhapšen.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više