Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Službenica Ministarstva civilnih poslova ukrala 27,400 KM

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Leonele Magaš Baković (35) iz Sarajeva, koja se tereti da je radeći u Ministarstvu civilnih poslova BiH počinila krivično djelo pronevjere u službi i protivpravno prisvojila 27.400 KM.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se optuženoj na teret stavlja da je, obavljajući dodatne poslove referenta za blagajničko poslovanje i obračun plata, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi u ukupnom iznosu od oko 27.400 KM s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Ona se tereti da je od 8. marta do 2. novembra 2015. godine, iz blagajne Ministarstva civilnih poslova prisvojila navedeni novčani iznos, te povjereni novac zadržala za sebe, što je utvrđeno internom kontrolom.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više