Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šta se dešava u Mostaru? Vandali opet napali, Stari most oštećen

Bacanje kamena na kojem je pisalo “Don’t forget ’93” sa Starog mosta u Mostaru nije jedno nedjelo vandala koji su sinoć napravili nered na Starom mostu. Utvrđeno je i da su uništili i tablu sa spiskom donatora koja se oslanja na luk zaštićenog spomenika UNESCO-a

Kako je zabilježio naš fotoreporter, riječ je o tabli koja je postavljena na kamenu ploču povezanoj sa lukom Starog mosta, te njeno skrnavljenje zapravo predstavlja i direktno oštećenje UNESCO-ovog spomenika.

U međuvremenu, kamen koji je predstavljao simbol otpora rušenju Starog mosta, sa godinom kada je to učinjeno, nakon bacanja potpuno se raspao, te ga ronioci nisu uspjeli izvaditi. Stoga se grupa aktivista odlučila postaviti isti natpis na novom kamenu izronjenom iz vode, koji je ostao od Starog mosta nakon njegovog rušenja.

Mostarska policija traga za osobama koje su u starom dijelu grada uz sve ovo napravili štetu na ugostiteljskim objektima u blizini. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Mostar, a u sklopu istrage bit će izuzeti snimci s nadzornih kamera na okolnim objektima kako bi se ušlo u trag počiniocima.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više