Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Studentica se ugušila na takmičenju brzog jedenja palačinaka

Dvadesetogodišnja studentica umrla je na američkom univerzitetu u Konektikatu, tako što se ugušila na takmičenju brzog jedenja palačinaka.

Nesreća se dogodila prošle godine, a porodica preminule Ketlin Nelson (Caitlin Nelson) podnijela je u ponedjeljak tužbu protiv Univerziteta.

– Djevojka se počela gušiti i jedna od studentica medicine na takmičenju je to primijetila. Uhvatila ju je i lagano oborila na zemlju – rečeno je u policiji za američke medije u aprilu 2017.

Organizatori su pokušali osloboditi dišni put nesretne djevojke, ali je nisu uspjeli spasiti. U tužbi se navode tvrdnje policije da su njena usta bila “pretrpana palačinkama, skoro do zuba”.

Ona je najprije zbrinuta u lokalnoj bolnici, a potom prebačena u Njujork, u Medicinski centar Kolumbija univerziteta, gdje je preminula nekoliko dana kasnije.

Na obdukciji je utvrđeno da je studentica preminula od gušenja zbog prekida dišnog toka.

Tužbom se od Univerziteta traži novčana odšteta, ali i da se podigne svijest o opasnostima amaterskih takmičenja u jedenju.

– Ova takmičenja su očigledno opasnija nego što to ljudi misle važno je za javnost, a naročito za obrazovne institucije da razumiju da je određena hrana sigurnija od druge i da bi se boljim predviđanjem bukvalno mogli spašavati životi – kazala je advokatica.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više