Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U stravičnoj nesreći u Austriji poginuo državljanin BiH

Tridesettrogodišnji državljanin BiH, čiji identitet nije saopćen, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak navečer dogodila na putu L197, kod austrijskog Alpe Rouza.

Kako prenosi austrijski Vorarlberg online, do nesreće je došlo kada je 66-godišnji Nijemac, koji je upravljao BMW-om, a sa kojim su u vozilu bile još tri osobe, usljed jakog vjetra i klizave ceste, izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotnu traku. U tom trenutku iz suprotnog pravca naišao je renault, za čijim upravljačem se nalazio 33-godišnji Bosanac, nastanjen u austrijskom Lechu, te su se direktno sudarili.

Nesretnog muškarca sa teškim povredama iz smrskanog vozila izvukli su vatrogasci, ali su pokušaji ljekara Hitne pomoći da ga reanimiraju bili bezuspješni.

Sve četiri osobe iz BMW-a su, sa neutvrđenim stepenom povreda, prevezene u bolnicu, a zbog policijskog uviđaja cesta je dva sata bila zatvorena za saobraćaj.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više