Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ubistvo u Šipovu: Suprugu usmrtio nožem i sjekirom

U Šipovu se tokom vikenda dogodilo ubistvo koje je šokiralo javnost. Dragan Trkulja (1960) usmrtio je svoju suprugu nanijevši joj povrede nožem i sjekirom.

Kako je saopćeno iz Okružnog tužilaštva Banja Luka, ubistvo u Šipovu se dogodilo 30. maja u porodičnoj kući oko šest sati ujutro. Svojoj 57-godišnjoj supruzi zadao je više povreda od kojih je na mjestu preminula. Potom se predao policiji.

Postupajući tužilac predložio je određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke. Također, riječ je o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna. Njegovo puštanje na slobodu rezultiralo bi i uznemirenjem javnosti, kazali su iz ovog tužilaštva.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Kako piše Srpskainfo, Snežana Trkulja je svog supruga i ranije prijavljivala policiji zbog napada. O svemu je bio obaviješten i Centar za socijalni rad. Iza nje je ostalo četvero djece.

Dragan joj je nanio povrede grudnog koša, glave i ruku, a inspektori koji su radili na slučaju su ostali šokirani monstruoznošću.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više