Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uhapšen još jedan policajac: Bio je u patroli kobne noći kada je stradao Dženan Memić

Prije njega je uhapšen još jedan pripadnik Direkcije za koordianciju polcijskih tijela Nebojša Veljović. Njih dvojica su bili u patroli u noći 2016. kada je Memić stradao u ilidžanskoj Velikoj aleji

Sinoć je uhapšen još jedan pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine. SIPA je u okviru istrage u predmetu Džanan Memić uhapsila Nedžada Hrvata.

Hrvat je jučer, tokom pretresa stambenog prostora u kojem je nastanjen bio pod kontrolom SIPA-e. Prije njega je uhapšen još jedan pripadnik Direkcije za koordianciju polcijskih tijela Nebojša Veljović.

Njih dvojica su bili u patroli u noći 2016. kada je Memić stradao u ilidžanskoj Velikoj aleji. Radili su na osiguranju diplomatskog objekta, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.

Hrvat je i dalje uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, dok Veljović više nije uposlenik.

Oba uhapšena policajca se nalaze u prostorijama SIPA-e te se na njima provodi kriminalistička obrada. Tokom dana će biti predani Tužilaštvu BiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više