Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uhapšen osumnjičeni za prijetnje Draganu Bursaću

Tridesetčetvorogodišnji S.M. iz Bosne i Hercegovine, koji je nastanjen u Budvi, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična djela ugrožavanje sigurnosti na štetu Darka Šukovića, Dragana Bursaća i pravnog lica „Antena M” d.o.o iz Podgorice.

 

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli su danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu, protiv S.M. (34) državljanina Bosne i Hercegovine, sa mjestom prebivališta u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

Navedena krivična djela osumnjičeni je izvršio na način što je koristeći jednu društvenu mrežu kreirao lažni profil pod nazivom „Marko Aprcović” i sa njega uputio komentare prijeteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal “Antena M” – D.Š. kao i lica radno angažovanih u navedenom portalu, navode iz policije.

-Takođe, koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D.B. upitio komentare prijeteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga, dodaje se u saopštenju.

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila „Marko Aprcović” sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M.

On je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost, piše Pobjeda.me

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više