Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Za Bakirovog zeta zbog pranja novca zatražene mjere zabrane

Tužilaštvo KS-a je za Aliju Prašovića i Milada Ćerkića, koji su u srijedu uhapšeni u sklopu akcije Zadruga, zatražilo određivanje mjere jednomjesečnog pritvora. Mjera pritvora je predložena zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela.

Istovremeno, za 12 osoba koje su također privedene predložene su mjere zabrane koje podrazumijevaju redovno javljanje u nadležnu policijsku stanicu, te sastajanje sa određenim brojevim svjedoka.

Mjere zabrane su zatražene za Mirsada Berberovića, vlasnika firme Bihexo i zeta Bakira Izetbegovića, kao i za Feđu Morankića iz kompanije ASA osiguranje i Almu Moranjkić iz ASA Agent, Asmira Dževlana direktora firme ANS Drive Sarajevo, Hameda Ramića vlasnika firme Euroasfalt, Hajrudina Vlajčića odgovornog u firmi Drina, Almira Kazića koji je rukovodeća osoba u AMS plastic i design, Seada Musića iz Zanatske zadruge Gros Comp, Mustafu Habibovića iz firme Hokoš Bokoš, Ajnura Pekmezovića iz Greenline Marketing.

Svi oni su nakon privođenja pušteni da se brane sa slobode, a sumnjiče se za organizirani kriminal i pranje novca.

Mjere zabrane jedino nisu zatražene za Aidu Pinjić, odgovorna u pravnom licu Euro-Profil iz Visokog.

Izvor: oslobođenje

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više