Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Čudne odluke Skupštine TK: Nova većina protiv nabavke vakcina, naknade troškova sahrane

Na današnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona razmatrano je nekoliko inicijativa koje su došle iz opozicije. Na Facebook profilu Borisa Krešića, člana Demokratske fronte, objavljene su fotografije rezultata glasanja povodom navedenih inicijativa.

Na upućenu inicijativu kluba poslanika DF, koja se odnosi na osiguranje besplatnih udžbenika za učenike Katoličkog školskog centra, većina je glasala protiv. Također, većina je bila i protiv ujednačavanja plata policijskim službenicima.

Sa druge strane, da se većina u Skupštini odlučila za stranačko zapošljavanje, može se zaključiti iz njihovih glasova protiv uvođenja moratorija.

S obzirom da se na nivou Federacije vakcine protiv COVID-19 još uvijek nisu nabavile, niti plan za njihovu nabavku postoji, poslanik Žarko Vujović (SD) je uputio inicijativu za nabavku vakcina iz kantonalnih sredstava. Većina je smatrala da je iznos od 2 miliona KM prevelik teret za budžet TK, pa je i ta inicijativa odbijena.

I zadnja inicijativa opozicije, tačnije poslanika Zumrete Begić (SDA), je također bila odbijena. Nova većina, koju nešto manje od mjesec dana čine SDP, NS, PDA, SBB, bila je i protiv naknade troškova dženaza/sahrana porodicama preminulih od bolesti uzrokovane COVID-19.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više