Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Darko Ćulum imenovan za direktora SIPA-e

Ćulum

Darko Ćulum, imenovan je danas na sjednici Vijeća ministara u Sarajevu za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje “Avaz“.

Sjednica je u toku. Saznajemo da je imenovan i direktor RAK-a i Agencije za usavršavanje i školovanje kadrova, kao i direktor Službenog lista BiH. Radi se sve o kadrovima SNSD-a i HDZ BiH.

Ovim su otkočena imenovanja. Pitanje je hoće li se naći i imenovanje direktora OSA – što je tražila Bisera Turković, ali toga nema na dnevnom redu. Može se desiti da bude ubaćen na 12 redovnu sjednice koja počinje u 13 sati, ali ni na njoj od 32 tačke nema ovog prijedloga.

Skinuta je informacija o isteku mandata direktoru UIO BiH i DEI-a.

Turković je u informaciji koju je poslala Tegeltiji mišljenja da Mehmedagić posao obavlja profesionalno te da je OSA u njegovom mandatu ostvarila izuzetne rezultate.

Smatram da je Mehmedagić u svom dosadašnjem radu pokazao visoku razinu profesionalnosti te posjeduje potrebno iskustvo na obavještajno-sigurnosnim poslovima i provođenju zakona. U njegovom mandatu OSA je postigla izvanredne rezultate u borbi protiv organiziranog kriminala“, piše Turković u dopisu Tegeltiji.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više