Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Detalji nestanka mladića: Konobar vidio da Aldin upada u Miljacku, pa skočio za njim

Od ranog jutra oko spasilaca pretražuje korito rijeke Miljacke kako bi pronašli tijela dva mladića koji su u noći sa utorak na srijedu upali u nabujalu rijeku.

Rejon potrage proširen je do Jošanice, a obaviještene su i ekipe u Visokom da budu u pripavnosti ukoliko se potraga proširi.

Prema informacijama u rijeku je upao prvo Aldin Mulić (1989.), brat vlasnika kafića Argellini na Dolac Malti, a za njim i konobar I.F. (1993.).

Aldin Mulić

Sve je počelo rano jutros u 2.28 sati kada je Policijskoj upravi Novo Sarajevo dojavljeno da su u korito rijeke Miljacke na Dolac-Malti upale dvije osobe.

Kako javlja Dnevni avaz, Mulić je prisustvovao proslavi jednog rođendana na Ilidži, nakon čega se vratio u kafić “Argelini”, čiji je vlasnik njegov brat. U jednom trenutku mu je pozlilo, te je izašao iz objekta i otišao do obale.

Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u Miljacku. To je primijetio konobar “Argelinija” inicijala I.F. (24) koji je odmah za njim skočio u vodu i od tada im se obojici gubi svaki trag.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više