Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Direktor GRAS-a zarađuje više od 3.000, vozači 778 KM

Iako je za svoje kolege i uposlenike iz raznih resora dostavio tačan iznos osnovne mjesečne plaće, prvi čovjek GRAS-a Senad Mujagić vješto je izbjegao da otkrije javnosti podatak koliko on kao v.d. direktora preduzeća na kraju mjeseca prima za svoj rad na ovoj poziciji. Ako uzmemo u obzir da se visina plaća na takvim pozicijama kreće oko 2.600, plus topli obrok, minuli rad, lako ćemo doći do cifre veće od 3.000 KM. Trenutno kompanija, koja grca u milionskim dugovanjima, nema izvršnih direktora.

Mujagić izabran za v.d. direktora

Osnovne plaće

Za razliku od direktorske plaće, vozači tramvaja, autobusa, minibusa i trolejbusa svoje porodice prehranjuju sa 778 maraka. U GRAS-u na popravci vozila radi 46 mehaničara. Mjesečna plaća radnika u ovom resoru je 708 KM, osnovna plaća automehaničara 849 KM, dok autoelektričar dobije 708 KM. Za održavanje čistoće u vozilima i objektima preduzeća zaduženo je 29 higijeničarki koje za svoj rad dobiju 546 KM.

Da li putnici imaju kartu te da li je sve uredu u vozilima svaki dan kontrolira 111 revizora. Osnovna plaća glavnog kontrolora je 792 KM, kontrolora 746, kondukter-kontrolor dobiva 708 KM. Isto toliko dobije i na kraju mjeseca i glavni vozač-kontrolor. Oko 849 maraka plaćen je centralni dispečer dok linijski ima 708 KM. Ukupno ih ima 29.

Press-služba

S obzirom na to da se radi o preduzeću koji ima milionska dugovanja, često se dešava da računi budu blokirani tako da radnici nekada mjesecima ne mogu dobiti zarađenu plaću.Mjesečna osnovna plaća uposlenika u pres-službi preduzeća GRAS je 1.132 KM. Taj posao trenutno obavljaju tri uposlenice. Imaju i šeficu kojoj su osnovna primanja 1.161 KM piše Avaz.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više