Fresh Press portal
Početna » Blog » Dodik komandantu EUFOR-a pravdao izjavu o uniformama Vojske RS
BIH Vijesti

Dodik komandantu EUFOR-a pravdao izjavu o uniformama Vojske RS

dodik-komandantu-eufor-a-pravdao-izjavu-o-uniformama-vojske-rs-viber-image-2019-05-22-16-41-11_5ce56042541db

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Sarajevu s komandantom EUFOR-a u BiH Martinom Dorferom.

Predsjedavajući Dodik i komandant Dorfer konstatirali su da su između BiH, na svim nivoima, i Misije EUFOR-a uspostavljeni odnosi povjerenja i međusobne saradnje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i komandant Misije EUFOR-a saglasili su se da je BiH danas stabilna, a da je tome doprinijelo i prisustvo EUFOR-a.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prenio je komandantu Dorferu da Vijeće ministara BiH još nije formirano, što predstavlja otežavajuću okolnost u normalnom funkcioniranju BiH, a da je to, između ostalog, i rezultat pogrešno postavljenih prioriteta pojedinih političkih činilaca u BiH.

Predsjedavajući Dodik ponovio je komandantu Dorferu da inicijativa da za Dan Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog puka nose svečane uniforme Vojske Republike Srpske predstavlja samo čin baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske, te da tu nema namjere da se iko provocira i da se tenzije oko toga dižu bespotrebno.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Dodik i Čović poigravaju se sa budžetom i izborima! Hoće li izdržati zbog sastava CIK-a?

E.H

Dodik čestitao Vučiću na uspješnom razbijanju demonstranata

E.H

Dodik brani Vučića: “Protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više